Waar wilt u zoeken?

Waar wilt u naar zoeken?


zoek

Ouders positief over dyslexiezorg

20 februari 2015

Ouders en kinderen positief over dyslexiezorg

Kinderen met dyslexie en hun ouders zijn positief over de kwaliteit van dyslexiezorg in Nederland. De behandelaar krijgt gemiddeld een 8,7 en de instituten gemiddeld een 8,3. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek met een CQ-index. Het Kwaliteitsinstituut Dyslexie is een van de initiatiefnemers van dit onderzoek. Zowel het KD als het NRD vinden deze kwaliteitsmeting van de dyslexiezorg onmisbaar. 'Vooral nu de dyslexiezorg voortaan vanuit gemeenten wordt geregiseerd, is het belangrijk dat er één landelijk instrument beschikbaar is. Dan wordt duidelijk of de dyslexiezorg op ditzelfde hoge niveau is gebleven', zegt Johan Rozendaal, namens KD en NRD.

Het NIVEL, dat het onderzoek uitvoerde, heeft de mening van maar liefst 5000 ouders en 2000 kinderen verwerkt. Het onderzoek ging over 21 praktijken en instituten, verspreid over heel Nederland en aangesloten bij het KD of het NRD. Er zijn ook verbeterpunten naar voren gekomen. Zo werd de samenwerking met de scholen het minst positief beoordeeld.

'We zien dat gemeenten van plan zijn om klanttevredenheidsonderzoeken in te zetten', zegt Rozendaal. 'Dat is mooi, maar dan hebben we straks allerlei verschillende onderzoeksmethodes waarvan de resultaten moeilijk met elkaar te vergelijken zijn. Wij vinden het belangrijk om de dyslexiezorg te blijven evalueren vanuit het cliëntenperspectief én een inhoudelijke monitor. De CQ-index Dyslexie is voor cliëntonderzoek een betrouwbaar meetinstrument.'

De komende tijd gaan het Kwaliteitsinstituut Dyslexie en Nationaal Referentiecentrum Dyslexie samen uitzoeken op welke manier alle aangesloten instituten de CQ-index Dyslexie het beste kunnen toepassen.

Voor vragen kunt u bellen met het Kwaliteitsinstituut Dyslexie 076-5229039

Kwaliteitsinstituut Dyslexie

info@nkd.nl  
Kwaliteitsinstituut Dyslexie